Palveluratkaisut    Tuotevalikoima    Yhtiö ja historia    Yhteystiedot    Takuu ja tukipalvelut    Etusivu 

Konttorilaite-täyden-palvelun-tietotekniikkatalo

Konttorilaite

  Uutiset

  Yhteystiedot

  Yhtiö ja historia

  Avoimet työpaikat

  Toimitusehdot
Tuotevalikoima
Palveluratkaisut
Verkkokauppa  Konttorilaite-suomeksi  Konttorilaite-på-svenska  Konttorilaite-in-English 


Konttorilaite on vuonna 1961 perustettu konttorilaitteiden ja kassakoneiden myynti- ja huoltoyhtiö. Olemme koko historiamme ajan olleet asiakkaistamme huolehtiva yrittäjävetoinen yhtiö, joka on sitoutunut niin omien alojensa kehittämiseen ja perinteiseen palveluun.

Juuremme sijaitsevat Pirkanmaalla. Konttorilaitteen myymälä on vuosien mittaan palvellut eri paikoissa ympäri Tamperetta ja tuotteita on toimitettu aina kaikkialle Suomeen.


Konttorilaite-1960-70-luvuilla


Konttorilaitealan ammattilaiset Kalervo Laine ja Veikko Mäntynen perustavat Konttorilaite Laine & Mäntysen joulukuussa 1960, ja se merkitään kaupparekisteriin 3.2.1961.

Konttorilaite-vuonna-1961

Ensimmäinen vuokrasopimus kirjoitetaan As Oy Rautatienkatu 24:een jo 5. joulukuuta 1960. Toiminta alkaa Rakennustoimisto Ahdin Talossa Auto-Pisteen naapurissa.

Alussa merkittävimmät myyntiartikkelit ovat saksalaiset Olympia -kirjoituskoneet ja Geha -siirtojäljennöskoneet sekä ruotsalaiset Original Odhner -laskinlaitteet. Ensimmäisen vuosikymmenen aikana mukaan tulevat sveitsiläiset Hasler -kassakoneet. Ne ovat korkealuokkaisia ja ajan mittapuun mukaan varsin tyylikkäitä ja monipuolisia.

60-luvun lopulla tuotevalikoima laajenee Rex-Rotaryn valmistamiin monistuskoneisiin ja vahaspiirtimiin sekä Olivettin kirjoituskoneisiin.

Suvantokadun myymälässä 70-luvulla toiminta laajenee

Pirkanmaalla alamme ensimmäisenä edustaa Sonya. Sobax -laskukoneet ovat elektronisia laskimia, joiden tekniikka on edellä aikaansa. 1973 mallistoon tulevat myös ensimmäiset Diehl Produtronic -elektronilaskimet, jotka sisältävät jo näppäinmuistin ja nauhatulostimen.

Todellinen menestystekijä on PAS-arkistointijärjestelmän maahantuonti ja edustus vuonna 1974. PAS on kestävästä lujitemuovista valmistettu kennolaatikosto, jota on helppo täydentää tarvittaessa. Se sisältää mekanismi-vetolevyjä ja säilytyslaatikoita. PAS saavuttaa suuren suosion vain hetkessä ympäri Suomen ja on jatkuvassa käytössä tuhansissa konttoreissa, myymälöissä ja apteekeissa. Konttorilaite maahantuo PAS-järjestelmää Hollannista ja sillä on laaja maan kattava jälleenmyyjäverkosto. Vuosien mittaan kalustevalikoima laajenee vielä teräsvalmisteisilla, kotimaisilla Helkama economic -kalusteilla, metallisilla työpöydillä ja arkistokaapeilla.

Konttorilaite yhtenä ensimmäisenä suomalaisena tuo Japanista nykyaikaista (tavallista) kopiopaperia käyttävän Copilas-valokopiokoneen. Copilasta valmisti Tokiolainen Otake & Co. Ltd. ja ensimmäinen mallikappale saapui Tampereelle rautateitse Siperian kautta helmikuussa 1973. Maahantuonti ei kuitenkaan jää pitkäaikaiseksi.


Konttorilaite-1980-90-luvuilla


Konttorilaite Kalevaan 1980-luvulla

70-luvun lopulla Kalervo Laine alkaa etsiä pienempiä liiketiloja ja sellaiset löytyvät Sammonlinnasta Kalevasta vuonna 1980. Laineen itsekin asuessa Kalevassa, on tilojen sijainti ihanteellinen. Laineen ikääntyessä, uusasiakashankinta hiipuu.

Tarmo Nissinen tulee mukaan Konttorilaitteen toimintaan itsenäisenä yrittäjänä vuonna 1987. Konttorilaitteen myydessä tuotteita, Tarmon yritys Pirkanmaan Konttorikone Ay huoltaa laitteet. Yhteismainonnan Tarmo ja Kalervo aloittivat helmikuussa 1988.

Vuosikymmenen Tarmo luopuu Konttorikoneen osakkeista. Yhteistyö Konttorilaitteen kanssa on johtanut siihen, että Tarmo ostaa Konttorilaitteen liiketoiminnan itselleen syyskuussa 1990.

Canon-toimistolaitteet tulevat vahvaksi osaksi Konttorilaitteen myyntivalikoimaa. Tarmo tuo yritykseen mukanaan alihankintasopimuksen Canon-huolloista Pirkanmaan alueella ja tässä riittääkin työn sarkaa: Canon on 80-luvulla tullut markkinoiden johtavaksi kopiokoneiden ja laskinten toimittajaksi Suomessa.

Lisäksi Canon tuo Konttorilaitteelle uuden ulottuvuuden tietokoneiden muodossa. Erityisesti Sami Nissinen ottaa asiakseen Canonin ja vähitellen myös itse koottujen tietokoneiden myynnin.

Konttorilaite-vuonna-1992

Myös tieto- ja teletekniikan myyntiä aletaan kehittää. Kun Suomessa tehdään vuonna 1991 maailman ensimmäinen gsm-puhelu, tarjoaa Konttorilaite nykyaikaisia Alcatel-matkapuhelimia.
Alcatelia mainostetaan lehdessä muun muassa lauseella: "jos haluat suuremman matkapuhelinnäytön - hanki televisio!"


Konttorilaite-1990-2000-luvuilla


Uuden sukupolven Konttorilaite

Tarmo Nissisen jäädessä eläkkeelle 2006, muodostui Konttorilaitteesta nyt osake-yhtiö osakkainaan Sami ja Erik Nissinen sekä Ari Aalto. Toimitusjohtajaksi valittiin Sami Nissinen.

Liikevaihdon kasvaessa, ei Sammonkadun myymälässä ja varastossa ole enää laajenemismahdollisuuksia. Uudet tilat hankitaan Nekalasta Tammer-Tukun talosta vuonna 2005 osoitteesta Viinikankatu 36. Myymälä- ja huoltotilaa on 200 neliötä ja lisäksi samassa rakennuksessa on saman verran varastotilaa.

2000-luvun merkittävimpiä uutuuksia tuotevalikoimaan ovat Japanilaisen OKI Printing Solutionsin patentoimat LED-tulostimet. OKI:n myynti oli alkanut jo vuonna 1996, mutta sen merkkiedustukseen keskityttiin 2000-luvun alussa. Konttorilaite on myös OKI:n huoltokumppani.

Saksalaisen Moll Funktion Möbelin työpöydät ja -tuolit sekä arkistointijärjestelmät (Rotafile) tulevat edustukseen vuonna 2005. Ne korvaavat vähäisellä huomiolla olleet käytetyt kalusteet ja PAS-järjestelmän.

Merkittävää on myös se, että Samsung myy kassakonelinjansa Shin Heung Precisionille ja kassalaitteiden nimi vaihtuu Sam4s:ksi.

Syksyllä 2008 vaikuttanut taloustilanne vaatii muutoksia toimintaan. Uudet, kustannustehokkaat toimitilat löytyvät yllättäen Kalevasta hyvän asiakkaan kautta. Väinämöisenkatu 17:ään muutetaan keväällä 2009.

Konttorilaite 2010-luvulla
       Konttorilaite
Suomen-Kassalaite      

Tammer-Data Oy ostaa Konttorilaitteen liiketoiminnan vuonna 2010 ja alkaa kehittää yhtiötä entistä paremmaksi - unohtamatta vanhoja palveluperinteitä. Toiminta selkeytetään eri osiin ja henkilöstöä palkataan lisää palvelemaan alati laajenevaa asiakaskuntaa ja moninaisia tietotekniikan ratkaisuita.

Suomen Kassalaite näki päivänvalon vuonna 2011, kun kassajärjestelmäpalveluita alettiin kehittää entistä asiakasystävällisemmäksi. Jo tuhannet asiakkaat Suomessa ja Baltian maissa tuntevat yrityksen myös verkkosivujen osoitteesta kassalaite.com.

Strategista kasvua on haettu myös yritysostojen kautta. Vuonna 2013 liiketoimintamme on kasvanut toimistotarvikemyynnissä Yrityspalvelu Ahosen kautta. Samana vuonna on panostettu medianhallintapalveluihin ja verkkomarkkinointiin liittämällä Kuvatoimisto Tammer-Kuva osaksi yhtiötämme. Vuonna 2014 perustettu Tietokehitys toimii kiinteänä osana Konttorilaitetta ja tarjoaa sähköisen liiketoiminnan palveluita.

Tänä päivänä yhtiömme on merkittävä toimija kaikilla toimialoillamme - ei pelkästään Pirkanmaalla, vaan koko Suomessa. Yhtiö on useiden valmistajien hyväksymä virallinen jälleenmyyjä ja sertifioitu takuuhuolto. Jälleenmyyjä- ja kumppaniverkoston kautta voimme tarjota palveluitamme ympäri Suomea.
Konttorilaite-toimisto-ja-tulostustekniikan-tuotteet-ja-palvelut     Konttorilaite-tietotekniikan-tuotteet-ja-palvelut      Konttorilaite-kassajärjestelmä-ja-maksupäätteet-osta-tai-vuokraa      Konttorilaite-toimistotarvikkeet-ja-toimiston-pienlaitteet      Konttorilaite-huolto-ja-tukipalvelut-tulostustekniikalle-tietotekniikalle-kassajärjestelmille

Konttorilaite

Konttorilaite on vuonna 1961 perustettu konttorilaitteiden ja kassakoneiden myynti- ja huoltoyhtiö. Konttorilaite on asiakkaistaan huolehtiva yrittäjävetoinen yhtiö, joka on sitoutunut omien alojensa kehittämiseen ja perinteiseen palveluun.
Yhtiön juuret sijaitsevat Pirkanmaalla ja se toimittaa tuotteita ja palveluita kaikkialle Suomeen.

Lue lisää yhtiöstämme ja tavoitteistamme
Sivuston sisältö

Alkuvalikosta pääset oikeaan tuote- ja palveluvalikoimaan, joita sivustollamme ovat:

Tulostaminen, kopioiminen ja skannaaminen
Tietokoneet, palvelimet ja oheislaitteet
Kassajärjestelmät ja maksupäätteet
Toimistotarvikkeet ja toimiston pienlaitteet
Yhteystiedot ja tukipalvelut

Voit ostaa tuotteitamme verkkokaupasta ja sinua palvelee myymälämme Pirkanmaalla.

Katso yhteystiedot ja myymälämme aukioloajat
Suuri valikoima laitteita ja tarvikkeita verkkokaupasta
Tutustu yleisiin takuu- ja tukipalveluihimme
Katso tuotteiden ja palveluiden toimitusehdot ja palveluhinnastomme

Copyright © Tammer-Data Oy 2013  Katso sivuston käyttöoikeusehdot ja yksityisyydensuojan periaatteet 
Design-Tammer-Kuva

Tammer-Data-Oy  Monitoimilaitteet  l  Toimistotulostimet  l  Tulostustekniikan palveluratkaisut ja rahoituspalvelut
  Pöytätietokoneet ja kannettavat  l  Palvelimet ja verkot  l  Tallennusjärjestelmät  l  IT-tukipalvelut
 Kaupan kassaohjelmistot  l  Kassakoneet  l  Maksupäätteet  l  Ohjeita kassajärjestelmien hankintaan
 Toimiston pientarvikkeet  l  Tulostinvärit  l  Toimistopaperit  l  Arkistokalusteet
 Huolto- ja tukipalvelut yleisesti  l  Toimittajat ja kumppanit